Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Το πρώτο Ευρωπαϊκό γκολ του ΑΟ Ξάνθης

Πριν καμία 10αρια χρόνια και όταν ο ΑΟ ΞΑΝΘΗΣ πραγματοποιούσε εξαιρετικές χρονιές στην Super League, όπως καλή ώρα και φέτος, η έξοδο στο κύπελλο UEFA ήταν κάτι το συνηθισμένο με την ομάδα μας να τερματίζει συχνά πυκνά στις θέσεις που έδιναν Ευρωπαϊκό εισιτήριο.


Η αρχή έγινε το 2002, όπου αντιμετώπισε την Ιταλική Λάτσιο αλλά αποκλειστήκε με συνολικά τέρματα 4-0, μένοντας στην χαρά της συμμετοχής και στο …αχ του δοκαριού του Μπα στο Ολίμπικο της Ρώμης όταν το σκορ ήταν 0-0.

Ο Κιντάνα με την μεγάλη του αγάπη την ...κιθάρα
Λίγα χρόνια αργότερα στο Ριβερσάιντ και απέναντι στην Μίντλεσμπρο παρότι έκανε δυο σπουδαία παιχνίδια, ειδικά αυτό μέσα στην Αγγλία, δεν κατάφερε να σκοράρει και αποκλείστηκε από την Αγγλική ομάδα με συνολικό σκορ 2-0.

Η ομάδα της Ξάνθης σε 4 Ευρωπαϊκά παιχνίδια δεν είχε καταφέρει να σκοράρει και να δώσει την χαρά ενός τέρματος στους φιλάθλους της κάτι που έμελλε να αλλάξει απέναντι στον 3ο Ευρωπαικό αντίπαλο, την Ντιναμό Βουκουρεστίου.

Την περίοδο 2006-2007 και συγκεκριμένα στις 14 Σεπτεμβρίου η SKODA ΞΑΝΘΗ υποδεχόταν τους Ρουμάνους με τις καιρικές συνθήκες να είναι άριστες, να υπάρχει αισιοδοξία για ένα θετικό αποτέλεσμα και γενικά να υπάρχει μια καλή αύρα για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Με προπονητή τον Γιάννη Ματζουράκη, η Ξάνθη ξεκίνησε εκπληκτικά το παιχνίδι και μόλις στο 8ο λεπτό άνοιξε το γκολ με τον Ντιέγκο Κιντάνα μετά από όμορφη προσπάθεια του Γιώργου Μπάρκογλου. Δυστυχώς η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη καθώς οι Ρουμάνοι με επιθετικό δίδυμο τους Νικολέσκου και Ντανσουλιέσκου έφεραν την σειρά αγώνων στα μέτρα τους και με 2 νίκες και συνολικά τέρματα 8-4 πέρασαν στην επόμενη φάση.

Λίγα λόγια για τον Κιντάνα


Ο Ντιέγκο ήρθε το 2005 στην Ξάνθη και μπορεί στα πρώτα παιχνίδια να μην κέρδισε την εμπιστοσύνη του προπονητή του αλλά η σκληρή δουλειά στις προπονήσεις σε συνάρτηση με το ότι έμαθε να συνεννοείται σε Ελληνικά μέσα σε λίγους μήνες ανάγκασαν τον Γιάννη Ματζουράκη αλλά και τους μετέπειτα προπονητές του να τον υπολογίζουν συνέχεια. Συνολικά μέτρησε 134 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Super League έχοντας 4 τέρματα.

Στα χρόνια παραμονής του στην Ξάνθη έγινε ιδιαίτερα αγαπητός όχι μόνο στους φίλους της Ξάνθης αλλά και στην κοινωνία της Ξάνθης. Έμαθε να παίζει κιθάρα και συμμετείχε σε διάφορες συναυλίες σε μαγαζιά στην Ξάνθη.


Πλέον έχει αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο και διαμένει με την σύζυγο του και τα 2 παιδιά στην γενέτειρα του, το Ροζάριο Αργεντινής. 

2 σχόλια:

  1. Ίσως το πιο δυνατό "γκοοοοοοοολλλ" που έχει ακουστεί στο γήπεδο των Πηγαδίων έως σήμερα. Φοβερό συναίσθημα, προσωπικά θεωρώ πως είναι σίγουρα το γκολ που δεν θα ξεχάσω ποτέ όσα χρόνια κι αν περάσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ακριβώς, ο καιρός ιδανικός, ο αντίπαλος σε σχέση με τις δυο προηγούμενες φορές θεωρητικά στα μέτρα μας και γκολ στο 10λεπτο...τι άλλο χρειάζεται κάποιος για να νιώσει ότι βρίσκεται στον ποδοσφαιρικό παράδεισο

      Διαγραφή