Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Η ιστορία της Ομόνοιας Πεζούλας

Ποδόσφαιρο δεν υπάρχει μόνο στην πόλη της Ξάνθης αλλά σε όλο τον Νομό. Οι περισσότεροι γνωρίζουν το χωριό Πεζούλα από την παλιά διαδρομή για την θάλασσα των Αβδήρων ή του Μυρωδάτου. Όλοι μας περάσαμε το καλοκαίρι από εκεί. Συγκεκριμένα η διαδρομή ήταν Πετεινός, Διομήδεια, Μέλισσα, Γκιώνα, Πεζούλα και μετά Άβδηρα ή Μυρωδάτο ανάλογα που επιθυμούσε κάποιος να απλώσει το κορμί του.


Η Ομόνοια Πεζούλας το 1983
Το χωριό Πεζούλα είχε και ομάδα ποδοσφαίρου, την Ομόνοια Πεζούλας η οποία ιδρύθηκε το 1982 και στα χρόνια λειτουργίας της έπαιξε στα πρωταθλήματα της Γ’ κατηγορίας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης. Πρώτος Πρόεδρος της ομάδας υπήρξε ο Σάββας Ασημακόπουλος.


Συνολικά αγωνίστηκε σε 68 παιχνίδια πρωταθλήματος έχοντας 8 νίκες, 5 ισοπαλίες και 55 ήττες και τέρματα 61 υπέρ και 197 κατά. Ο πρώτος βαθμός που πήρε ήταν ένα εντυπωσιακό παιχνίδι (4-4) απέναντι στην Δήμητρα Δαφνώνα στο γήπεδο της Μάνδρας ενώ την πρώτη νίκη την σημείωσε επί του Ορφέα Ν. Αμισσού με σκορ 4-2. Η ομάδα διαλύθηκε το 1986. Επίσημη ενδυμασία φανέλα κόκκινη παντελονάκια μπλε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου