Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Ταξίδι στο όχι και τόσο μακρινό 1989


Στις 8 Μαρτίου 1989 η Ξάνθη φιλοξένησε την αναμέτρηση Ελλάδα – Αγγλία για την 3η αγωνιστική του Προκριματικού γύρου κατηγορίας Νέων.  
Ο Νομός Ξάνθης με την εξαιρετική πορεία του ΑΟΞ στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας την συγκεκριμένη χρονική περίοδο (στο τέλος της σαιζόν αναδείχθηκε πρωταθλητής Β’ Εθνικής και ανέβηκε στην Α’ Εθνική) είχε μπει στον ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας μας για τα καλά. Έτσι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ως φυσικό επακόλουθο ανέθεσε στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης την διεξαγωγή του αγώνα Ελλάδα – Αγγλία.

Στην αποστολή της Εθνικής Ομάδας συμμετείχαν αρκετοί ποδοσφαιριστές που αργότερα πραγματοποίησαν καριέρα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Ξεχωρίζει το όνομα του Αντώνη Νικοπολίδη, μετέπειτα πρωταθλητή Ευρώπης το 2004, όπως και αυτά του Καρασαββίδη Θεόφιλου, Σαπουντζή Αντώνη, Μικέ Χρήστου, Ζαχαρόπουλου Γεωργίου, Τρούπκου Γρηγορίου κ.α.   

Ο Cole πανηγυρίζει ένα απο τα πολλα γκολ με την United
Η Εθνική Ομάδα της Αγγλίας είχε ως μεγάλο όνομα τον Andrew Cole (οι περισσότεροι τον ξέρουμε ως Andy Cole) που πραγματοποίησε εξαιρετικές χρονιές στην Premier League με αποκορύφωμα την περίοδο 1995-2001 όπου φόρεσε την φανέλα της Manchester United κατακτώντας μεταξύ άλλων και το Champions League.

Από τους Άγγλους ξεχώριζαν οι Ian Walker της Tottenham, Alan Wright της Aston Villa και Neil Heaney της Arsenal και αργότερα Manchester City.

Για την ιστορία το σκορ έληξε με 5-0 υπέρ της Αγγλίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου