Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Παγκόσμια αστέρια στα γήπεδα της Ξάνθης (part 1)

 

Το σημερινό post του Xanthi Football έχει να κάνει με ένα ταξίδι στο κοντινό παρελθόν και συγκεκριμένα το 2015, σχετικά κοντινό ταξίδι, όταν στην Ξάνθη τέθηκαν αντιμέτωπες οι ομάδες της Ελλάδας και Πορτογαλίας για τα προκριματικά του UEFA U-21 EURO 2017.


Το παιχνίδι διεξήχθη στο Xanthi Arena στις 13 Οκτωβρίου και ώρα 18:30 με την Εθνική Ελπίδων να γνωρίζει την  ήττα με 4-0 από την αντίστοιχη ομάδα της Πορτογαλίας, στο δεύτερο παιχνίδι της στα προκριματικά του Euro U21 2017.

Οι Πορτογάλοι ήταν καλύτεροι και κατάφεραν να προηγηθούν στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου με τον Γκουέδες  και με ωραίο σουτ μέσα στην περιοχή νίκησε τον Μπάρκα.

Πέντε λεπτά μετά από την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Μάρτινς έκανε το 0-2 μετά από ασίστ του Γκουέδες, ενώ στο 87' πάλι από ασίστ του Γκουέδες ο Κανσέλο έδωσε προβάδισμα τριών τερμάτων στην ομάδα του. Το τελικό 0-4 διαμόρφωσε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πασιένσια.

Ως τώρα μια ωραία περιγραφή αγώνα αλλά αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η αποστολή της Πορτογαλίας που αποτελούταν από τους παρακάτω ποδοσφαιριστές.

Bruno Miguel πέρασε από Μπενφίκα και Άγιαξ

Figueiredo: Βασικός τα τελευταία χρόνια με την Νότιγχαμ Φόρεστ που ανέβηκε φέτος Premier League

Cancelo: Ήταν Βαλένθια, πήγε Ίντερ και Γιουβέντους και πλέον παίζει στην Μανστεστερ Σίτυ

Rafael Soares: Παίζει τώρα στον ΠΑΟΚ

Edgar Ie: Λιλ, Ναντ, Φέγενορντ και τώρα Τραμπζονσπορ

Gelcon Martins: Σπόρτιγκ Λισσαβόνας, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μονακό

Ruben Neves: Πόρτο και τώρα Γουλβς

Bruno Fernandes: Σπορτιγκ Λισσαβόνας και τώρα Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ

Marco Lopes: Μάντσεστερ  Σίτυ, Μονακό, Σεβίλλη και πέρσι στον Ολυμπιακό

Guedes: Παρι Σεν Ζερμαίν και Βαλένθια

Horta: Μπράγκα και σημείωσε πέρσι 19 γκολ στο πρωτάθλημα Πορτογαλίας

Όλοι αυτοί αλλά και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές της Πορτογαλίας πάτησαν το πόδι τους στο Xanthi Arena και είχαμε την ευκαιρία να τους παρακολουθήσουμε στα πρώτα τους ποδοσφαιρικά βήματα και στην πρεμιέρα τους στο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Ποδόσφαιρο.

Αύγουστο – Σεπτέμβριο αρχίζουν τα μεγάλα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα οπότε αν παρακολουθήσετε κάποιον αγώνα της Premier League και ιδιαίτερα των ομάδων της Μάντσεστερ πείτε στους φίλους σας ότι αυτούς τους παίχτες τους είδατε από κοντά !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου