Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Τσάντα σχολείο και μετα ποδόσφαιρο

Ο Μέκερα με την φανέλα του Ορφέα
Είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια οι Ελληνικές ομάδες δείχνουν να εμπιστεύονται ολοένα και περισσότερο τους Έλληνες παίχτες και περισσότερο τους νεαρούς που προέρχονται από τις Ακαδημίες.

Η παραπάνω διαπίστωση μπορεί να εξηγηθεί ότι τα οικονομικά των ομάδων δεν μπορούν να «σηκώσουν» συμβόλαια ξένα ποδοσφαιριστών (οι οποίοι πολλές φορές είναι μετρίου επιπέδου και σίγουρα δεν κάνουν την διαφορά) αλλά μπορεί να ερμηνευτεί ότι οι ομάδες μετά από χρόνια έχουν αρχίσει να εμπιστεύονται το Ελληνικό στοιχείο και περισσότερο τα «σπλάχνα» τους που δεν είναι άλλο από τα τμήματα υποδομής.

Εννοείται πως δεν θα μπω στην διαδικασία να δώσω την ερμηνεία καθώς πρόκειται για μια μεγάλη συζήτηση που δεν θα βρεθεί άκρη και θα αφήσει πολλά ερωτηματικά.

Θα ασχοληθώ με δυο ρεκόρ, πλέον έχει γίνει ένα, που είχε μέχρι και πριν από λίγες μέρες το Ξανθιώτικο ποδόσφαιρο και αφορά νεαρούς ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί σε Εθνικό επίπεδο.

Η πρώτη περίπτωση είναι γνωστή και αφορά τον Γιώργο Στεργαλλά που σε ηλικία 15 ετών και 196 ημερών πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την φανέλα της Ξάνθης στο νικηφόρο 2-1 επί του ΟΦΗ το 2002. Μια νίκη που σφράγισε το εισιτήριο για το κύπελλο UEFA της επόμενης χρονιά. Ο Γιώργος μπήκε ως αλλαγή, στην συνέχεια μαζί με το υπόλοιπο ποδοσφαιρικό τμήμα αλλά και τους περίπου 3000 φιλάθλους άκουσαν τα τραγούδια των αδερφών Διονυσίου στην μικρή γιορτή που έλαβε χώρα μετά την λήξη της αναμέτρησης και παράλληλα μπήκε την ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου έως ο νεότερος ποδοσφαιριστής που έχει λάβει μέρος σε επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Πριν λίγες ο ποδοσφαιριστής του Ορφέα Puma Ξάνθης, Οκάν Μέκερα, σε ηλικία 15 ετών και 57 ημερών είχε γίνει ο νεότερος σε ηλικία παίχτης της φετινής Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Ο Οκάν έπαιξε στο παιχνίδι Δόξα Δράμας – Ορφέας Puma Ξάνθης (3-0). Αυτό το ρεκόρ βέβαια ανήκει στην ιστορία καθώς το πήρε ο Γιώργος Κωνσταντινίδης, παίχτης του ΑΟ Καρδίας.


Ως επίλογο, και αναφέρομαι στα νεαρά παιδιά που αγωνίζονται σε ομάδες, θα τονίσω πως το να πραγματοποιήσεις μια συμμετοχή δεν σημαίνει τίποτα καθώς όλοι μπορούν να λάβουν μέρος σε έναν αγώνα. Σημασία έχει η σκληρή δουλειά και η διάρκεια…  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου