Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Όταν βρέχει στην Ξάνθη και είσαι κολλημένος με την μπάλα (vid)

Άσχημη περίπτωση φίλε αν είσαι κολλημένος με την μπάλα. Ότι συμβαίνει γύρω σου το συνδυάζεις με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο με το ποδόσφαιρο. Βλέπεις να σκουντάει ο ένας τον άλλον στην σειρά στο σούπερ μάρκετ λες ότι ετοιμάζονται να πάρουν θέση για το κόρνερ, βλέπεις τον άλλο να φτύνει στον δρόμο λες ότι ετοιμάζεται να εκτελέσει φάουλ, βλέπεις τους άλλους να λογομαχούν και σκέφτεσαι πάρτε από μια κίτρινη κάρτα και στην επόμενη έχετε φύγει για τα αποδυτήρια.


Μια από αυτές τις φάσεις βίωσα και εγώ σήμερα με την βροχή κατά την διάρκεια του μεσημεριού. Μου ήρθε στο μυαλό ένα παιχνίδι που έγινε πριν από περίπου 13 χρόνια και δεν είναι άλλο από την αναμέτρηση Ξάνθη – ΟΦΗ για την 13η αγωνιστική της Α’ Εθνικής κατηγορίας 2004-2005.

Αρκετή βροχή πολλές ώρες πριν την έναρξη της αναμέτρησης τόσο βροχή που γεννούσε ερωτηματικά για το αν θα μπορέσει να διεξαχθεί. Τελικά με πολλές αντλίες και πολλές τρύπες μέσα στο γήπεδο αρκετό νερό απομακρύνθηκε (παρόλο που συνέχιζε να βρέχει).

Η Ξάνθη έχοντας στον πάγκο τον Γιάννη Ματζουράκη ξεκίνησε την αναμέτρηση με τους Αναστασόπουλο, Παπαδημητρίου, Ζαπρόπουλο, Σίκωφ, Τοροσίδη, Πρίττα, Μελισσά, Κάραμπας, Μπαικαρά, Λουτσιάνο και Λαμπριάκο. Από την άλλη πλευρά ο ΟΦΗ είχε μεταξύ άλλων στην σύνθεση του παίχτες όπως οι Μαχλάς, Νουαφόρ, Αναστασιάδη αλλά και τον Σηφάκη στο τέρμα.


Η αναμέτρηση ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για τους γηπεδούχους που έχασαν σωρεία ευκαιριών σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Αυτό το παιχνίδι μαζί με εκείνα απέναντι στον Ολυμπιακό (νίκη με 2-1) και τον Παναθηναικό (νίκη με 3-1) ήταν αυτά που μου έμειναν αξέχαστα από την σαιζόν 2004-2005. Φυσικά ήταν και τα δυο παιχνίδια με τον Άρη (1η αγωνιστική πρεμιέρα για το νέο γήπεδο) και η ήττα αποκλεισμός στα ημιτελικά του κυπέλλου.  

Υπάρχουν και άλλα παιχνίδια που μου έρχονται στο μυαλό με βροχή όπως η νίκη επί του Πανθρακικού το 2009 ή η ισοπαλία με τον Άρη στο κύπελλο το 2010 που είναι τα πρόσφατα. Επίσης και ένα με τον ΠΑΟΚ στο παλιό γήπεδο όταν είχε σκοράρει ο Τάσος Μαλούσης με δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή.


Όπως πάντα ευχαριστώ για τον χρόνο που διαθέσατε.

1 σχόλιο:

  1. Και υπάρχει και το 1-0 του 2007-08 πάλι με τον Ο.Φ.Η. Σκόρερ ο Ρατζίνσκι, που στον πανηγυρισμό έκανε κυριολεκτικά βουτιά στη λίμνη που είχε σχηματιστεί στα πλάγια του γηπέδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή