Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Η προϊστορία των αγώνων με τον Παναιτωλικό

Επιστρέφω μετά από λίγες μέρες καθώς είχα κάποια προσωπικά ευχάριστα θέματα και παράλληλα εμπλούτιζα και άλλο το αρχείο μου με αγώνες των ομάδων της Ξάνθης (πρωταθλήματα ΕΠΣ), την συμμετοχή ομάδων της Ξάνθης στα πρωταθλήματα της Γ’ Εθνικής και της Δ’ Εθνικής κατηγορίας. Παράλληλα ολοκλήρωσα την πορεία της Ξάνθης από το 1967 έως και σήμερα με όλα τα αποτελέσματα. Μια δουλειά που μου πήρε αρκετές εβδομάδες, μέρες, ώρες, λεπτά κτλ….


Μιλώντας για χρονικά διαστήματα πρέπει να επισημάνουμε πως σε λίγες ώρες η Ξάνθη παίζει ένα δύσκολο παιχνίδι για το πρωτάθλημα της Super League με αντίπαλο τον Παναιτωλικό. Το ότι χρειάζονται οι βαθμοί της νίκης για να συνεχίσει να έχει ελπίδες για την 5αδα είναι αυτονόητο. Ας ελπίσουμε να τα καταφέρουν οι παίχτες του Λουτσέσκου ώστε τα τελευταία παιχνίδια να έχουν ενδιαφέρον.



Σπύρος Βάλλας και Άγγελος Χαριστέας από το 2011
Πάμε να δούμε λίγο την προιστορία των αγώνων με τον Παναιτωλικό που μπορεί να μην έχει μεγάλη ποσότητα αγώνων αλλά φτάνει αρκετά χρόνια πίσω. Το ότι οι ομάδες δεν έχουν συναντηθεί πολλές φορές έχει να κάνει φυσικά με το ότι η Ξάνθη εδώ και πολλά χρόνια παίζει στην μεγάλη κατηγορία ενώ ο Παναιτωλικός μέχρι και πριν από 5-6 χρόνια βρισκόταν ανάμεσα σε Β και Γ Εθνική κατηγορία.

Οι ομάδες έχουν διασταυρώσει 16 φορές τα ξίφη τους με την Ξάνθη να μετράει 7 νίκες, τον Παναιτωλικό 5 και 4 παιχνίδια δεν έχουν αναδείξει νικητή. Τα τέρματα είναι 27-18 υπέρ της Ξάνθης. Μεγαλύτερη νίκη για τους Ξανθιώτες είναι το 4-0 που έχει σημειωθεί 2 φορές (1986-1987 και 1987-1988) για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας. Μεγαλύτερη νίκη σε επίπεδο Super League είναι το 3-0 που σημειώθηκε πριν 2 χρόνια.


Αξίζει να σημειωθεί πως η πρώτη συνάντηση των ομάδων υπήρξε για το κύπελλο Ελλάδας με τον Παναιτωλικό να υποδέχεται την Ξάνθη και να την κερδίζει με 1-0. Η συνάντηση έγινε τον Σεπτέμβριο του 1979.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου